Nu moet het zoeken naar uw perfecte huis onder de Spaanse zon een leuk iets zijn. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe de Spaanse onroerend goed markt in elkaar zit. Het werkt namelijk niet hetzelfde als in Nederland of België!

Aan de Costa del Sol werken makelaars vrijwel zonder exclusiviteit dat wil zeggen: iedere makelaar kan alles aanbieden of verkopen, bij zowel projectontwikkelaars of huiseigenaren. Er is wel van te voren een overeenkomst getekend, want alle makelaars werken op commissiebasis en worden dus betaald door de verkopende partij. Door de vrijwel geen exclusiviteit komt u dus in een web met veel onderling concurrerende makelaars die allemaal vechten om een commissie. Dat klinkt dramatisch en dat is het ook! Kijk dus uit als u uw gegevens achterlaat als u op verschillende makelaarssites aan het kijken bent.

De eerste stap is ook een makelaar waar u een goed gevoel bij heeft. Ik kan u helpen door mijn ruim 16 jaar opgebouwde netwerk u bij de juiste verkoper, makelaar in contact te brengen. Maar zal u gedurende koopproces of zoektocht blijven begeleiden.

Costa del Sol, Malaga is een groot gebied, met vele mooie locaties. Belangrijk is dan ook dat u als u al weet in welk gebied u zichzelf wilt oriënteren u bij de juiste makelaar terecht komt die gespecialiseerd is in dat gebied.

Lees ook: het koopproces

Favoriete woonlocaties Marbella, Malaga stad en Nerja!