La Concha, Nueva Andalucia, Marbella

Marbella geniet van een uniek eigen microklimaat, dankzij haar ideale positie tussen de middellandse zee en het berglandschap van de Sierra de las Nieves en de La Concha, ook wel de mossel genoemd. Door het microklimaat zijn de zomers minder heet en voelen de winters behaaglijk mild en zacht aan.

Het is meer winderig in zuidelijke richting naar Cadiz, een ruwe zee en de golven. Het bekende Tarifa is ook de favoriete plek voor vele wind en kite surfers.

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 28 ° C en de zon schijnt 320 dagen per
jaar met slechts 45 dagen regen. Regen valt op een aantal winterse dagen van
november tot maart, maar de gemiddelde dagtemperatuur is nog steeds 18º C.

De zomer brengt de gemiddelde dagelijkse temperaturen van , met juni de koelste maand van de zomer en juli en augustus stijgt de temperatuur geleidelijk tot het einde van september.

De herfst is de natste tijd van het jaar in Marbella. November is de natste maand.
Regenval blijft tussen ongeveer 70 tot 90 mm tot maart. De winter in Marbella haalt gemiddelde dagelijkse temperaturen van 17 tot 18 graden
met ongeveer 5 dagen regen over elke maand en de zee temperatuur daalt dan tot 12 graden

De winters zijn zacht met relatief weinig neerslag. De lente is een goed moment
om Marbella te bezoeken als de temperatuur precies goed om te zonnen, zwemmen en
wandelen.

Het zeer gewilde Marbella

Met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 19ºC is Marbella al zo’n 60 jaar het ideale toevluchtsoord voor royalty, jetset, het internationale sterrendom en welgestelden uit alle windstreken. Tot de verbeelding sprekende namen als Onassis, Omar Sharif, Elizabeth Taylor, Rothschild en Sean Connery, vonden er al hun 2e thuis. Maar ook op hedendaagse iconen als David & Victoria Beckham, Antonio Banderas, Melanie Griffith, Dustin Hoffman, Bruce Willis, Paul McCartney en prins Albert van Monaco werkt Marbella als een magneet. 


 

Een gedachte over “Marbella`s eigen unieke micro klimaat!

Reacties zijn gesloten.