fullsizerender-1

Nu de onroerend goed markt in Zuid Spanje, zich weer langzaam aan het herstellen is. Komen verschillende projectontwikkelaars met nieuwe projecten.

Nieuwbouw projecten

Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouw project? Dan is het belangrijkste wel de locatie van het project. De juiste locatie is nog steeds de beste graadmeter voor het doen van een goede investering. Laat u informeren over de juiste locatie van een nieuwbouw project, waar u interesse heeft!

Bij een nieuwbouw project is het instap moment erg belangrijk.  De prijzen stijgen gedurende bouw en tijdens verkoop van het project. Is uw instap moment in het begin, bijvoorbeeld net na de lancering van een project, dan is het vertrouwen in de project ontwikkelaar ook essentieel. Is het een bekende project ontwikkelaar, wat zijn de projecten die ze al gebouwd hebben e.d. Een goede agent kan u deze achtergrond informatie geven.

De betaling van een propertie bij een nieuwbouw project gaat vaak  in stages, gedurende de bouw. In het vroege stadium heeft u nog een ruime keuze aan de verschillende units die te koop staan. Als u een keuze moeten maken op tekening van plan,  dus als de bouw nog niet is begonnen. Is het belangrijk dat u het plot bekijkt en de omgeving gaat verkennen, dit met en ook zonder uw agent.

Sommige projectontwikkelaars hebben een show flat als model woning voor hun project. Een showflat zal u zeker helpen om u een goede indruk te geven van de kwaliteit van de gebruikte materialen. Let ook op wat er eventueel voor het project gebouwd kan worden en oriëntatie van de zon. Een goede agent wijst u op de positieve maar ook op de negatieve punten van het project!

Als er nog een ruim aantal units beschikbaar zijn. Dan is het belangrijk dat uw agent u helpt naar het zoeken naar de juiste unit voor u. Heeft u de perfecte unit gevonden, dan is het belangrijk dat u dan niet te lang  zal wachten op het maken van de koopbeslissing, dit om teleurstellingen te voorkomen. Als een project in erg in trek is, kan het zijn dat dan net de unit, die u op het oog had is verkocht.

In mijn ervaring wordt dit ook vaak niet serieus genomen en gezien als een sales truc. Een goede agent kan u laten weten of deze informatie correct is. Een project ontwikkelaar wil natuurlijk graag verkopen, maar hun weten ook als er een ander dat die ene klant. Die later in de namiddag komt het weleens zou kunnen kopen. Een goed product verkoopt!

Bent u zeker en weet u dat dit appartement de juiste unit is voor u. Dan is de volgende stap het betalen van een reserverings bedrag. Dit om het appartement van de markt te halen en nog belangrijker om de prijs te respecteren van dat moment.

Niet alle projectontwikkelaars hanteren dezelfde betalingswijze gedurende de bouw, maar zie onderstaand een voorbeeld van een veel voorkomend betalingsschema.

Betaling deposit, reservering unit 

Dit bedrag ligt meestal tussen de 6.000 en 15.000 Euro, dit bedrag is per project verschillend en kan vaak betaald worden aan de door uw uitgekozen advocaat en kan worden betaald op hun klanten rekening worden, die zal dan contact opnemen met project ontwikkelaar en zal zijn werk voor u starten. Een goede advocaat behartigd uw belangen en niet die van de project ontwikkelaar.

30% van de verkoopprijs, na ongeveer een maand na data betaling reserveringsbedrag min het al betaalde reserveringsbedrag.

Dan 70 % van de verkoopprijs bij oplevering appartement of villla.

Uw advocaat kan u helpen met zoeken voor de juiste bank met de juiste hypotheek voor u!

De verkoopprijs van een appartement, town house of villa valt niet te onderhandelen bij een goed verkopend project, dit zijn vaste prijzen. Een goede agent weet als er iets wat ruimte is voor onderhandeling en zal u daar dan ook op wijzen!

fullsizerender

Resale

Een groot voordeel van de aankoop van een bestaande woning of te wel een  re sale, is What you see is what you get! Staar u niet altijd blind op een nieuw modern appartement, met wat kleine veranderingen en aanpassingen naar uw smaak o.a nieuwe keuken, likje verf of nieuwe badkamers en nieuwe meubilering kan uw wat oudere appartement, maar op de voor u perfecte gelegen locatie, omgetoverd worden tot uw droomhuis. Ik kan u in contact te brengen met de juiste mensen of bedrijven voor meubilering of kleine tot grote verbouwingen. Voor advies klik hier.

Nog een voordeel bij een bestaand project is dat de community al gevormd is. De al volwassen tuinen en goede opgezette community.